EleganT Runners

DE BROUWERIJ SPONSORT DRIE ESTAFETTEHARDLOOPTEAMS.

Was dit de laatste bierbrouwerijenloop van de EleganT Runners?

Met twee teams werd 20, 21 en 22 september 2013 gelopen door het Hageland met als thema de geneugten van België. Zo’n 250 km langs chocolatiers, kaas- en fruitboeren. Maar als altijd stonden de bierbrouwerijen en hun bieren centraal.  Op het programma van deze derde bierloop stonden  onder anderen de brouwerij van Kerkom en die van Hoegaarden en het degusteren van hun prachtbieren.De andere brouwerijen  in het Hageland bepaalden de route waarlangs lopers en hun begeleidende fietsers en auto’s gedurende twee dagen hun weg moesten zoeken.

En bij die geneugten  horen natuurlijk ook fritten en een Vlaamse stoverij.

Is dit nog te evenaren? Na 15 van deze estfettelopen wordt het lastig weer een volgende krachtsinspanning of culinaire uitdaging te zoeken.

Maar…

maar…

Wie weet waar we nog tegenaan lopen op onze verkenningstochten.

 

Benelux Run ???

In de eerste week van mei 2012 vindt de eerste Benelux Run plaats, van La Roche-en-Ardenne,

langs een 810 km lang schilderachtig parcours door Luxemburg, België en Nederland, naar Delfzijl.

Na 4 RoParuns, 3 Den Helder-Maastrichtlopen, 2 IJsselmeerlopen, 2 Pieterpadlopen, 2 Bierbrouwerijenlopen en 1 Elfstedenloop lijkt het nu tijd voor het serieuze werk. En deelname aan de wedstrijd in plaats van de recreatieve lopen van voorheen.

We hebben echter de EleganT Runners van het eerste en laatste uur niet kunnen motiveren een selectie samen te stellen.

 Bierbrouwerijenloop 2011 succes.

Op 3, 4 en 5 juni 2011 is voor de tweede keer de bierbrouwerijenloop gehouden. Net als vorig jaar liepen twee teams langs 15 brouwerijen. De EleganT Runners gingen voor de Ontmoeting. Dat betekende lopen eten en drinken en in die volgorde.

 Twee teams van elk 6 lopers liepen in estafette in 2 dagen langs 15 brouwerijen in de provincies Oost-Vlaanderen, Waals-Brabant en Antwerpen, België. Een tocht van 240 km dit keer. En we bezochten er drie van Duvel, Den Triest en Huyghe. Voor een rondleiding en natuurlijk een degustatie van de aldaar gebrouwen bieren. Ondanks de namen van de bieren, Gouillotine en Delirium Tremens deden ze zo op het oog geen aanslag op de conditie en werd er flink gejaagd op elkaar en de eerste plaats. De overall overwinning ging naar het team met de vrouwen en de jonkies.

 

 

 

 

De eerste bierbrouwerijenloop is een feit.

Twee teams van de EleganT Runners liepen in het weekend van 4, 5 en 6 juni 2010 de eerste bierbrouwerijenloop.

Deze liep door de provincies Oostvlaanderen, Waals-Brabant en Antwerpen. Een tweedaagse loop van ± 250km.

De teams lopen langs 15 brouwerijen en 3 ervan bezoeken ze voor een degustatie: brouwerij Boelens, brouwerij Bosteels en brouwerij Slaghmuylder.           De teams